↑ Return to Termékinformációk

Felhasználási információk

Technológia, felhasználás:

Az Erwiphage engedélyezését megelőző szabadföldi kísérletek azt bizonyították, hogy a virágzás időszakában megelőző jelleggel végzett kezelés gyakorlatilag meggátolja a kórokozó aktiválódását. Ugyanakkor a szer nagy hatékonysággal a későbbi időszakban is megakadályozza a fertőzés terjedését.

A permetezési technológiába történő beépítésnél fontos figyelembe venni:

A virágzás időszakában a technológiába épített háromszori permetezés nyújt nagyfokú biztonságot az almatermésűeknél a tűzelhalás ellen.

Meghatározott környezeti feltételek együttállása esetén (hőmérséklet, páratartalom, vagy mechanikai sérülés veszélye) érdemes újbóli kétszeri permetezést végezni.

A termék két komponensből áll:

Az „A” komponens tartalmazza a fágokat. 1 hektár egyszeri permetezésére elegendő 100ml-es kiszerelésben kerül forgalomba. Az „A” komponenst a felhasználásig 3-8 fokon hűtőben, fagyásmentesen kell tárolni.hűtő

A „B” komponens a fágok életidejének a megnövelését biztosító UV védelmet adja. 1000 ml-es kiszerelésben forgalmazzuk, mely szintén egy hektár egyszeri permetezésére elegendő, tárolásához hűvös fényvédett helyre van szükség.

Dózis: “A” komponens 0,1 l/ha, + “B” komponens 1,0 l/ha (1000 l vízben).

Kijuttatás: permetezéssel napnyugta után.

• Használatához a termelőknek is regisztráltatniuk kell magukat a NÉBIH megyei              szervezeténél.
• Növényvédelmi szakmérnök irányításával kerülhet kihelyezésre.
A kipermetezést réztartalmú szerekkel együtt nem szabad elvégezni!
• Kerülni kell az újrafertőződést okozó tényezőket, mint a lemetszett, beteg ágak jelenléte.

Más növényvédőszerekkel való keverhetőség, illetve kijuttatással kapcsolatos kísérletek most is folynak, az eddigi eredmények a keverhetőségi táblázatban láthatóak.

Ökológiai gazdálkodás

A BIOKONTROLL HUNGÁRIA Kft. igazolása alapján az ERWIPHAGE felhasználható ökológiai gazdálkodásban! Az igazolás megtekintéséhez kattintson ide:  Enviroinvest_Zrt_ökologiai_gazdalkodas

Oldal megtekintése »

Keverhetőség kijuttatáskor

Az alábbi táblázatban látható az ajánlásunk az Erwiphage kijuttatásával kapcsolatban. A “nem” és a “nem javasolt” kategória esetében a vizsgálatok azt mutatták, hogy az adott szerrel való keverés estén nagyon lecsökken a vírusszám, ami jelentősen csökkenti, vagy teljesen megakadályozza a szer hatékony működését. A vastagabb betűvel jelölt termékek esetén az Erwiphage nagy biztonsággal együtt kijuttatható! …

Oldal megtekintése »

Termelői regisztráció

A felhasználókat szeretnénk támogatni az alábbi kinyomtatható anyaggal, amelyet kitöltve az illetékes megyei NÉBIH szervezetnél kell benyújtani a vásárlást megelőzően: Termelői regisztrációs űrlap 2017 (pdf) vagy Termelői regisztrációs űrlap 2017( word) A nyomtatványokat kézzel és géppel egyaránt ki lehet tölteni.

Oldal megtekintése »